Om Tävlingen

Om tävlingen Sportfish Masters

Allmänt

Sportfish Masters är en ny rikstäckande sportfisketävling uppdelad på ett tiotal fristående deltävlingar på olika orter samt en säsongsavslutande final. Det är öppen anmälan till deltävlingarna och i finalen tävlar de Team som kvalificerat sig i tidigare deltävlingar. Man behöver alltså inte delta i fler deltävlingar under tävlingens gång för att nå finalen, men det är tillåtet om man vill göra det.
Varje deltävling har en övre gräns på 75 båtar, med 25 av platserna reserverade för lokala Team. De tre bästa Teamen kvalificerar sig automatiskt till finalen. Team fyra och fem blir första respektive andra reserv till finalen.

2011 är Sportfish Masters en gäddtävling och vi kräver att alla fångster är catch and release (c&r) under hela tävlingen och ser gärna att landningsmatta används. På prispallen hamnar fem Team med de fem sammanlagt längsta fiskarna. Vi delar även ut individuellt pris för längsta fisk.

Det Team som vinner i finalen tar hem nästa sägongs final till den ort dom vann deltävlingen på. Om ett Team har ställt upp i fler deltävlingar gäller första ort valfri kvalificeringsort.

Vi klimatkompenserar självklart för miljöpåverkan under hela tävlingen samt stöttar lokala sportfiskefrämjande aktiviteter/föreningar.

Anmälningsavgiften är 295kr per person inkl moms, att betalas till vårt bankgiro 685-2529 efter anmälan på sajten. Deltagare garanteras plats först när full betalning erlagts. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Regler

För att hålla nivån uppe använder vi samma regler för alla tävlingar oavsett ort och datum - och eftersom sportfiske är en ädel sport i prestigens förtecken så behöver vi väl knappast nämna att både deltagare och fångst kan diskvalificeras om vi upptäcker att någon skamfullt nog nedlåtit sig till att spela fulspel.
Läs mer på sidan Regler

Mat och dryck

Innan start delas lunchmacka och dricka ut och under dagen kommer ledningsbåten att dela ut ytterligare dryck samt kontrollera humör och framgång över hela tävlingsområdet. Innan prisutdelningen serveras plockmat och dryck.
Dessvärre har vi inte möjlighet att helanpassa mat och dryck efter allergier och livsmedelsintolerans, men om du har något speciellt önskemål så kan du maila oss på masters@sportfish.se så kanske vi kan lösa något.

Feedback

Vi vill att det ska vara både spännande och kul att delta i Sportfish Masters, så om ni har några ideer till oss så vill vi gärna höra dom på masters@sportfish.se.
Vi vill också veta om du uppskattade tävlingen, om du saknade något, eller om du rent utav tycker att något kunde ha skötts annorlunda.

Efter varje prisutdelning kommer vi att ha ett feedback-moment där vi vill höra dina åsikter så att vi kan lära och bli bättre. Vi tar tacksamt emot feedback.

Gemensamt kan vi göra Sportfish Masters till den bästa sportfisketävlingen i landet!

Deltävlingar

Sportfish Masters kommer under 2011 gå på dessa orter och tider (listan uppdateras kontinuerligt);
Jönköping 1-3 april 2011
Malmö 9 april 2011
Västervik 7 maj 2011
Oskarshamn 28 maj 2011
Delsbo 4 juni 2011
Brunflo 11 juni 2011
Kalmar 27 augusti 2011
Enköping 3 september 2011
Göteborg 10 september 2011
Lindesberg 17 september 2011
Finalen 15 oktober 2011
Malmö 12 november 2011

Laddar karta...

Något oklart? Ställ en fråga:
Sprid kärleken» Placera den här tävlingens banner på din sajt ♥

ANMÄLDA TEAM  

team så in i vassen#1
magnus löfström
mika hopponen
fredrik edholm
Team Fishlovers#2
Bo johan hamberg
Tomas Meijer
Fredrik karlsson
Team storsloken.se#3
Jon Jonsson
Kent Olofsson
Andreas Viklund
gone fishing#4
niclas persson
marcus evensson
fredrik nilsson
Team Lucky Lockners#5
Micke Bergström
Joel Lindvåg
Rickard Kristiansson
TEAM LYSKROKEN#6
Kjell Lindström
Patric Näs
Pike Conquers#7
Daniel Natanaelsson
Pelle Lindèn
Robert Wikander
Team Wiggo#8
Kjelle Fastesson
Jim Elf
TEAM B-E / LOKE#9
Christian Bergh- Eriksson
Daniel Mooe
Kuusamo Killers#10
Jan Westberg
Peo Nilsson
sea puppets#11
Peppe håkansson
Patrik karlsson
Simon Håkansson