Om Tävlingen

Om Sportfish Masters

Allmänt

Sportfish Masters är en rikstäckande sportfisketävling uppdelad på fristående deltävlingar på olika orter samt en säsongsavslutande final. Det är öppen anmälan till deltävlingarna och i finalen tävlar de Team som kvalificerat sig i tidigare deltävlingar. Man behöver alltså inte delta i fler deltävlingar under säsongen för att nå finalen, men det är tillåtet om man vill göra det för att slå undan konkurrenter i finalen, eller för att samla poäng i Poängligan.
Varje deltävling har en övre gräns på 75 båtar, med 25 av platserna reserverade för lokala Team. De tre bästa Teamen kvalificerar sig automatiskt till finalen. Team fyra och fem blir första respektive andra reserv till finalen.

2012 kan du tävla i Sportfish Masters i både gädda och gös, som fristående tävlingsgrenar med separat final och prisbord. Vi kräver att alla fångster är catch and release (c&r) under hela tävlingen och ser gärna att landningsmatta används. På prispallen hamnar tre Team med de fem längsta fiskarna för gädda, och de tre längsta fiskarna för gös. Vi delar även ut individuellt pris för längsta fisk.

Det Team som vinner i finalen tar hem nästa sägongs final till den ort dom kvalificerade sig till finalen. Om ett Team har kvalificerat sig i fler än en deltävling får teamet välja på vilken kvalificeringsort finalen ska gå.

Vi klimatkompenserar självklart för miljöpåverkan under hela tävlingen samt stöttar lokala sportfiskefrämjande aktiviteter/föreningar.

Anmälningsavgiften är 395kr per person inkl moms, att betalas till vårt bankgiro 685-2529 efter anmälan på sajten. Om teamet vill delta i Poängligan och skrapa ihop poäng under hela säsongen så kostar det 100kr extra per deltagare. Team garanteras plats först när full betalning erlagts för hela teamet. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Regler

Det är samma regler för alla tävlingar oavsett ort och datum - och eftersom sportfiske är en ädel sport i prestigens förtecken så behöver vi väl knappast nämna att både deltagare och fångst kan diskvalificeras om vi upptäcker att någon skamfullt nog nedlåtit sig till att spela fulspel.
Läs mer längre ner på den här sidan

Mat och dryck

Innan prisutdelningen serveras plockmat och dryck.
Dessvärre har vi inte möjlighet att helanpassa mat och dryck efter allergier och livsmedelsintolerans, men om du har något speciellt önskemål så kan du maila oss på .(JavaScript must be enabled to view this email address) så kanske vi kan lösa något.

Feedback

Vi vill att det ska vara både spännande och kul att delta i Sportfish Masters, så om ni har några ideer till oss så vill vi gärna höra dom på .(JavaScript must be enabled to view this email address).
Vi vill också veta om du uppskattade tävlingen, om du saknade något, eller om du rent utav tycker att något kunde ha skötts annorlunda.

Efter varje avslutad deltävling har vi ett feedback-moment där vi vill höra dina åsikter så att vi kan lära och bli bättre. Vi tar tacksamt emot feedback på .(JavaScript must be enabled to view this email address).

Gemensamt kan vi göra Sportfish Masters till den bästa sportfisketävlingen i landet!

Deltävlingar

Sportfish Masters Zander 2012 deltävlingar;
Ringsjön/Malmö 15 april 2012
Vidöstern/Värnamo 22 april 2012
Kösen/Ljungby 13 maj 2012
Mälaren/Enköping 10 juni 2012
Stora Nätaren/Huskvarna 17 juni 2012
Göteborg 30 juni 2012
Hedemora 1 juli 2012
Mälaren/Uppsala 4 augusti 2012
Hjälmaren/Örebro 26 augusti 2012
Final

Laddar karta...Tävlingsregler för Sportfish Masters Zander 2012

01. Alla fångster skall vara catch & release.

Fisken skall tillbaks i vattnet omedelbart efter att mätning och fotografering avklarats med minsta möjliga påfrestning på fisken. Vi ser helst att ni även använder landningsmatta för att minska påfrestningen.

02. Endast fångster från tävlingstillfället, inom tävlingsområdet får anmälas.

Det är inte är tillåtet att anmäla en fisk som inte fångats inom tävlingsområdet, mellan tävlingsstart och -stop under tävlingsdagen.

03. Alla fångster ska dokumenteras tydligt med två digitalfoton och anmälas på telefon till tävlingsledningen omedelbart efter fångst.

Fångst skall fotograferas mot mätbrädans graderingsskala med fiskens mun vid 0-strecket och total längd tydligt synlig vid stjärtfenan på digitalfotografiet. Fångst skall styrkas med minst två digitalfoton på fisken mot mätbrädan i olika vinklar. Obs! Vid ankomstanmälan innan tävlingen kontrolleras digitalkamera samt medföljande kablage och/eller minneskort.
Vi tillhandahåller mätbräda.

04. Fångst skall även styrkas med minst ett foto mot land där fisken fångats.

Det betyder att ett foto skall tas från båten mot landmärke eller känd referenspunkt så vi kan verifiera att fisken tagits inom tävlingsområdet.

05. De tillåtna fiskesätten är spinn och vertikal med konstgjort bete.

Vi tillåter inte användande av levande eller dött bete, mete, trolling/dragrodd/glindring, långrev, utterbräda, dra not etc.

06. Alla gösar är godkända oavsett storlek.

Glöm inte att fångstrapportera även de minsta, detta är extra viktigt om ni ställer upp i poängligan!

07. En båt per Team, två-tre deltagare per Team

Varje team måste ha en båt, och varje team måste bestå av minst 2 personer, max 3 personer.

08. Endast ett aktivt spö per deltagare.

Deltagare får ta med fler spön, men inte använda fler än ett åt gången.

09. Teamvinst beräknas på de tre längsta fiskarna per team.

Exempel: om teamet tagit sju fiskar så räknas bara de tre längsta.

10. Individuellt pris för längsta fisk.

Trots att det är en lagtävling så delar vi ut individuellt pris för längsta fisk varje deltävling.

11. Traila i på angiven plats.

Båtarna får trailas i på angiven plats, läs mer på sidan Tid och plats för varje deltävling.

12. Båt i hamn efter tävlingens avslut.

Alla båtar skall åter till hamn efter tävlingens avslut, men själva tävlingsmomentet pågår fram till sista sekund, så åk inte tillbaks för tidigt! Läs mer på sidan Tid och plats för varje deltävling.

13. Överträdelse innebär diskvalificering.

Om en deltagare brutit mot reglerna kan en panel bestående av personal från Värd/Värdbutiken och Sportfish ta ett gemensamt beslut om diskvalificering av hela Teamet, samt ytterligare besluta om förbud mot framtida deltagande. Diskvalificering går ej att överklaga.

Säkerhetsföreskrifter

01. Obligatorisk ankomstanmälan en timme innan tävlingens start.

Vid ankomstanmälan noteras deltagarnas namn. Mobiltelefoner, digitalkamera samt säkerhetsutrustning skall självkontrolleras. Icke godkänd säkerhetutrustning kan leda till att Teamet inte får delta i tävlingen så var noga med er utrustning.

02. Flytväst/flytoverall.

Fungerande flytväst eller flytoverall måste medtagas.

03. Två mobiltelefoner, eller en mobiltelefon och en VHF-radio.

Godkänd kommunikationsutrustning måste medtagas.

04. Dödmansgrepp.

Måste finnas och fungera på de motorer som har sådan.

05. Allt deltagande sker på egen risk.

Arrangören är utan ansvar för olycka och skador på person och utrustning som kan drabba deltagarna under tävlingen och i samband med tävlingen.

Allmänna bestämmelser

01. 25 team per deltävling reserveras åt lokala Team.

Det innebär att 25 platser är reserverade för team baserade på orten, resterande platser är fria att anmälas från hela landet. Du anger vid anmälan om ni är ett lokalt team.

02. Det är upp till varje team att lösa eventuellt fiskekort innan tävlingens start.

De tillgängliga alternativen kommer att presenteras på sajten, dock kan vi inte hantera försäljning av fiskekort.

03. Teamkapten kvitterar ut officiell mätbräda vid kaptensmötet.

Endast fisk som fångst som fotograferats mot vår mätbräda är giltig i tävlingen.
Mätbrädorna skall lämnas tillbaks till tävlingsledningen efter avslutad tävling.

04. Om inte ett team har minst två originaldeltagare till finaltävlingen så går finalplatsen till 1:a alternativt 2:a reserv från den kvalificerande deltävlingen.

Ett team får inte ta in nya medlemmar inför finalen och måste vara minst två personer.
Det betyder att det är tillåtet för ett tremannateam att ställa upp i finalen med endast två personer, men ett tvåmannateam får inte ställa upp i finalen som ett tremannateam (med 1 extra person).

05. Team som redan kvalificerat sig kan delta i fler deltävlingar och minska konkurrensen på finaltävlingen.

Om Team X redan har kvalificerat sig in till finalen och placerar sig på plats 1 till 5 så tar de upp ytterligare en finalplats respektive reservplats och minskar på så sätt konkurrensen inför finalen.

Pike 2012 har totalt 54 finalplatser och 36 reservplatser från start.
Zander 2012 har totalt 27 finalplatser och 18 reservplatser från start.


Något oklart? Ställ en fråga:
ANMÄLDA TEAM  

Mälardalens Sportfiske#1
Daniel Granholm
Thomas Johansson
Team Rubank#2
Niclas Björklund
Mickael Löfberg