Senaste nytt

Normark: Rapala & Shimano vinnare på EFFTEX

Inlagd 14 June 2012 kl 10:510 kommentarer

Klicka vidare och läs pressreleasen!


Rapala och Shimano vinnare på EFFTEX

Helgen 1-3 juni gick sportfiskemässan EFFTEX av stapeln strax utanför Paris. Alla stora tillverkare och leverantörer av sportfiskeutrustning var på plats och visade upp sina nyheter för 2013. Ett viktigt moment på EFFTEX handlar om att kora de bästa produkter i olika kategorier.

Rapala presenterade ett mycket spännande hybridbete, kallat BX Minnow. Betet har en kärna av balsaträ och är klätt av ett tunt men hårt skal av plast. Träkärnan ger betet en livligare gång och plastöverdraget ger en mycket hög stryktålighet.

- BX Minnow cementerar Rapalas position som ledare av utvecklingen av beten, förklarar Jesper Norell, Divisionschef på Normark Scandinavia. De har lyckats kombinera det bästa av två världar, ett träbete som tål att tuggas utan att förlora vare sig färg eller glans, fortsätter Norell entusiastiskt.
Blue Fox är världskända för sina spinnare Vibrax och sitt breda sortiment av skeddrag. Den senaste nyheten Vibrax Super Bou vann priset som bästa nya metallbete på EFFTEX. Den kraftiga gäddspinnaren med dubbla skedar och mycket burriga tofs imponerade på juryns medlemmar.

- Trenden med stora gäddspinnare har funnits ett tag i Sverige, säger Matts Baum, VD på Normark. Vi har sedan tidigare flera olika modeller i sortimentet, men Vibrax Super Bou kommer att bli ett mycket välkommet tillskott nästa år.Förra året vann Shimano pris för ”Bästa Haspelrulle” samt ”Bästa nya Flätlina”. I år upprepades proceduren när de oberoende experterna bedömde alla tillverkares anmälda produkter.
Nya Shimano Vanquish är den lättaste och smidigaste haspelrulle som Shimano någonsin har tillverkat. Den nyutvecklade rotorn i Vanquish är tillverkad i det nya kolfibermaterialet Ci4+, som minskar vikten, samtidigt som rotorn är 2,5 gånger starkare än rotorer gjorda av Ci4. Den nya rotorn och rullhuset av Super Magnesium, gör nya Vanquish både lättare och starkare och tillsammans med X-Ship kraftöverföring och 12 skyddade A-RB kullager är Vanquish en mix av maximal kraft, minimal vikt och total kontroll.

- Detta är Shimanos sjätte raka seger i kategorin ”Bästa haspelrulle” på EFFTEX, säger Matts Baum. Vi är mycket stolta över att representera ett så starkt varumärke på den svenska marknaden. Vi riktar ett stort grattis till Shimano för den här fina utmärkelsen, fortsätter Baum.Shimano äger sedan en tid varumärket PowerPro, som tillverkar flätlinor. Även PowerPro uppmärksammades på EFFTEX och vann priset för ”Bästa nya flätlina” med sin flätade PowerPro Bite Motion. Linan har tydliga markeringar för att tydligt visa när fisken hugger. Genom de smarta markeringarna missar man färre hugg när betet är på väg ned genom vattnet.

- PowerPro gör fantastiska produkter och linorna är mycket populära i Sverige, säger Jesper Norell på Normark. PowerPro Bite Motion minskar risken att man missar hugg när betet sjunker, vilket gör att man fångar mer fisk, förklarar Norell.

Kommentarer

Värdbutik» Deltävlingen arrangeras i samarbete med

ANMÄLDA TEAM  

ATV Center Fishingteam#1
Gimmy Larsson
Fredrik Martinsson
Team Slipsnissarna#2
Roger Larsson
Kid Andersson
Team Sportfiskecenter#3
Bengt Gunnarsson
Björn Carlsson
Team FishOn#4
Cory Symoens
Tony Andersson